ГоловнаНовини ЖКГТранспортВітчизняні поїзди планують відремонтувати за мільярди

Вітчизняні поїзди планують відремонтувати за мільярди

«Укрзалізниця» розраховує у наступному році відреставрувати залізничну інфраструктури та потяги за 20 млрд грн. Цьогоріч на аналогічні цілі було витрачено в десять разів менше.

ПАТ «Укрзалізниця» має намір наступного року направити 20 млрд грн на оновлення та ремонт залізничної інфраструктури та рухомого складу. Про це повідомив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає «Уніан».

За його словами, така сума закладена у проекті фінплану «Укразалізниці» на 2016 рік.

«На наступний рік те, що ми плануємо проінвестувати, це буде поворотний момент в історії сучасної «Укрзалізниці»...Ми плануємо майже 20 мільярдів гривень інвестицій, цього року було майже в 10 разів менше, ми також плануємо збільшувати зарплати. Інвестиції підуть на шляхи, тягу, на ремонт вагонів, в першу чергу, будуть використовуватися потужності наших підприємств. Це все ми плануємо реалізувати за рахунок внутрішніх грошових потоків «Укрзалізниці». Коли «Укрзалізниця» в хороших професійних руках, а я вважаю, що вона в хороших руках, компанія може заробляти гроші таякісно виконувати держзамовлення», - сказав чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вітчизняні залізничні вокзали адаптували до потреб людей з обмеженими можливостями. В «Укрзалізниці» зазначають, що для перевезення в потягах маломобільних громадян також придбано спеціальні візки. Однак скористатися ними можна лише на кількох.

 
Коментарі (0)