ГоловнаНовини ЖКГТранспортВітчизняна залізниця стане «європейською» до осені

Вітчизняна залізниця стане «європейською» до осені

Корпоратизація «Укрзалізниці» заплановано завершити до кінця літа. Наразі на останньому етапі знаходиться оцінка активів компанії, що і стане наступним кроком у створенні ПАТ. Таке рішення приведе залізничні перевезення до стандартів Європи
Корпоратизація Української залізничної швидкісної компанії заплановано до осені. А також на завершальному етапі знаходиться  оцінка активів «Укрзалізниці», що і стане наступним кроком у створенні публічного акціонерного товариства. Про це заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає прес-служба відомства.
 
«Зараз знаходимося на завершальному етапі з корпоратизації «Укрзалізниці», створення ПАТ «Укрзалізниця». На сьогодні оцінка на фінальному етапі вже перебуває у Фонді держмайна. Думаю, за пару тижнів Фонд держмайна її прийме і, як і планували, до кінця літа буде створена ПАТ «УЗ», – сказав він.
 
Крім цього, пан Пивоварський повідомив, що закінчується обговорення законопроекту «Про залізничний транспорт», який розроблений з урахуванням низки європейських директив, що є необхідною умовою процесу інтеграції України в ЄС.
 
В свою чергу, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив на тому, що процеси створення ПАТ і прийняття законопроекту повинні відбуватися одночасно. 
 
«Процес утворення ПАТ і відповідна законодавча база мають бути синхронізовані, адже нове ПАТ не може функціонувати на радянських законах», - відзначив пан Яценюк.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, швидкісні потяги обладнають WI-FI. В «Укрзалізниці» заявляють, що у двох рухомих складах вже працює бездротова система доступу до Інтернет, однак в тестовому режимі.
 
Коментарі (0)