ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВтрачені кримські активи «Нафтогазу» оцінили у мільярди

Втрачені кримські активи «Нафтогазу» оцінили у мільярди

Міненерго вважає, що збитки «Нафтогазу» через втрату кримських активів («Чорноморнафтогазу») сягнуть десятків мільярдів гривень. При цьому у відомстві точних цифр не назвали, адже втрати необхідно розраховувати за ринковими цінами.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості підрахувало, що втрачені в Криму активи НАК «Нафтогаз України», а саме «Чорноморнафтогаз» коштують десятки мільярдів. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передають «РИА Нововсти».

«Я не бачив точних цифр, але це дуже великі суми. Тільки обладнання, активи, які були зафіксовані на балансі, — це будуть мільярди доларів. А якщо говорити про ресурси, які ми втратили (газ, нафта, - ред.). Ви вдумайтеся, «Чорноморнафтогаз» здобував у 2014 році понад 2,5 мільярдів газу. Це те, що ми втратили. Крім цього, ще 2 мільярди кубометрів було в сховищах, які ми втратили. Я вже не кажу про двох бурових вишках і інших активах», - сказав Міністр.

Поміж тим, посадовець все ж зазначив, що втрати варто рахувати згідно з ринковими цінами.

«Це потрібно за ринковою ціною оцінити. Я не готовий цифри називати, але я впевнений, що це будуть дуже великі цифри. Я думаю, це будуть, як мінімум, десятки мільярдів», - підкреслив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд запевняє, що в цьому році «Нафтогаз» вперше принесе прибуток. У Кабміні нагадали, що за минулий рік дефіцит компанії зменшився на 9 млрд дол.

 
Коментарі (0)