ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВітренко розповів про плани Кабміну щодо тарифів на газ

Вітренко розповів про плани Кабміну щодо тарифів на газ

В. о. глави Міненерго розповів, як Кабмін має намір змінити ціни на газ для населення

 

 

В. о. глави Міненерго розповів, як Кабмін має намір змінити ціни на газ для населення

Уряд розробив ринкові механізми, завдяки яким вартість газу і після завершення опалювального сезону не буде вище граничної ціни, встановленої Кабміном - 6,99 грн. / Куб. м.

Про це розповів в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

"Обмеження триватиме до кінця березня. В той же час ми вже напрацювали конкретні ринкові механізми, завдяки яким ціна і після закінчення цього періоду не перевищуватиме 6,99 грн." - заявив він.

Вітренко сказав, що уряд планує для більшої зручності споживачів ввести тільки одну платіжку за газ. За його словами, також планується зробити так, щоб у всіх областях України люди платили практично однакову суму за розподіл і передачу газу.

"Для людей це повинно бути простіше і зрозуміліше. Мало того, розроблено механізм закладає підстави для зниження загальної суми, коли ми додаємо до ціни газу тариф на розподіл", - заявив в. о. глави Міненерго.

Вітренко також зазначив, що уряд працює над тим, щоб в мобільному додатку "Дія" з'явилася функція порівняння тарифів від різних постачальників газу, щоб споживач зміг вибрати найбільш оптимальну для себе пропозицію. Він сказав, що в додатку повинно бути вказано, яку суму субсидій надала держава.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Юрій Вітренко жорстко відповів главі "Батьківщини" Юлії Тимошенко за слова про його роботі в "Нафтогазі".

 

 

 

 

 

 
Коментарі (0)