ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняВітренко вимагає премію за перемогу «Нафтогазу» над «Газпромом» в суді

Вітренко вимагає премію за перемогу «Нафтогазу» над «Газпромом» в суді

Виконавчий директор "Нафтогазу України" Юрій Вітренко звернувся до голови правління компанії Андрію Коболєва через невиплату другій частині премії за перемогу над "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі.

Виконавчий директор "Нафтогазу України" Юрій Вітренко звернувся до голови правління компанії Андрію Коболєва через невиплату другій частині премії за перемогу над "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі. Про це Юрій Вітренко повідомив в Facebook.

"Майже тиждень тому, минулої середи, я звернувся до голови правління НАК" Нафтогаз України "Андрію Коболєва із заявою про невиконання" Нафтогазом "трудових контрактів і порушення трудового законодавства. На жаль, ці порушення до сих пір не були виправлені, і, як про це було попереджено в заяві, з сьогоднішнього дня я змушений на це реагувати ", - написав він.

Вітренко також оприлюднив своєї заяви.

У заяві Вітренко вказує, що другу частину премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі йому повинні були виплатити ще 30 грудня 2019 року, але це досі не було зроблено. Таким чином, як зазначив Вітренко, "Нафтогаз" "грубо порушив" умови його трудового договору. Вітренко наголосив, що за затримку виплати заробітної плати передбачена фінансова, адміністративна та кримінальна відповідальність.

"Також зазначу, що дана затримка виплати заробітної плати завдає мені значної шкоди, оскільки ці кошти могли бути розміщені мною на депозиті в банку і я міг би отримувати відсотки на цю суму. При цьому роботодавець отримує неправомірну вигоду через затримку виплати заробітної плати, оскільки роботодавець використав ці кошти для отримання процентного доходу на фінансовому ринку України ", - йдеться в заяві Вітренко.

Вітренко стверджує, що він "вніс найбільший вклад в те, що Нафтогаз отримав від Газпрому 2,9 млрд дол. За рішенням Стокгольмського арбітражу і підписав новий контракт на транзит з гарантованими доходами в розмірі 7,2 млрд дол.".

Також він нагадав, що рішення про розмір премії було прийнято більш ніж півтора роки тому.

"Розмір премії чорним по білому записано в моєму трудовому договорі з Нафтогазом, що робить це рішення остаточним і обов'язковим до виконання з боку компанії. Рішення про розмір моєї премії було прийнято органами компанії, уповноваженими на це Кабінетом Міністрів України. Загальний розмір преміального фонду визначив наглядова рада, призначений Кабінетом Міністрів. Мою частку визначив голова правління компанії, свого часу теж призначений Кабміном, а потім перепризначений наглядовою радою ", - заявив він.

Вітренко додав, що "ні у Нафтогазу, ні Кабмін не має права переглянути розмір премії, не порушивши таким чином трудовий договір". Він заявив, що 11 лютого почне звертатися в компетентні органи для захисту своїх інтересів і "притягнення винних у порушенні законодавства до відповідальності за такі порушення".

Нагадаємо, в кінці лютого 2018 року завершився тривалий спір між "Нафтогазом" і "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі. У зв'язку з перемогою в суді співробітникам "Нафтогазу" тоді виплатили премії, проте друга їх частина повинна була бути виплачена після отримання Україною грошей від "Газпрому". В кінці 2019 року Україна і "Газпром" врегулювали всі газові суперечки і підписали новий контракт на транзит газу. При цьому російська компанія згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу виплатила "Нафтогазу" майже 2,9 млдр дол. Керівництво "Нафтогазу України" повинна була отримати премію за перекладені Україні гроші.

 

 
Коментарі (0)