ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВітренко вже знайшов винних у подорожчанні електроенергії

Вітренко вже знайшов винних у подорожчанні електроенергії

Юрій Вітренко пояснив необхідність скасування пільговий тарифів

 

Нещодавно призначений виконуючим обов'язки міністра енергетики України Юрій Вітренко спростував звинувачення в тому, що ініціатива щодо скасування пільг на оплату електроенергії належала саме йому.

Про це повідомляє портал "Хвиля" з посиланням на офіційний Facebook-аккаунт чиновника.

В Україні скасували пільгу на оплату перші 100 кВт / год електроенергії. Це відбулося незабаром після того, як Юрій Вітренко отримав посаду в Кабінеті міністрів. Два обставини швидко зв'язали в логічний ланцюжок, проте сам чиновник спростував такі доводи. Він заявив, що їх виконують журналісти, пов'язані з країною-агресором.

"Моєю першою ініціативою на цій посаді була зміна пріоритетів у розподілі грошей на енергетичному ринку країни. Важливо, щоб державна компанія" Енергоатом "отримувала більше коштів, а разом з нею і державна компанія Схід ГЗК, який виробляє урановий концентрат для" Енергоатому ", - написав Юрій Вітренко.

Відповідно до твердження нового міністра енергетики, скасування пільгового тарифу по оплаті електроенергії є ініціативою його попередників в Міністерстві енергетики. При цьому сам міністр зазначив, що отримав критичні аргументи на необхідності здійснення даного кроку. При цьому чиновник розповів про вдалу ініціативи.

"Шахтарі отримали гроші, після чого розблокували дороги в Кіровоградській області. Альтернативою, причому сумнівної, очікувати на кредити держбанків, але тоді шахтарі отримали б гроші і розблокували дороги в кращому випадку вже після Нового року", - пояснив Юрій Вітренко.

Він пояснив, що від скасування цієї додаткової пільги і поліпшення фінансової ситуації на енергоринку залежало отримання кредиту на суму понад 10 мільярдів гривень державним оператором "Укренерго", який був уже готовий для видачі. Вітренко зазначив, що є відповідальним командним гравцем і просто не міг вчинити інакше.

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
31 Грудня 2020 p. 22:43
"Уряд відібрав у споживачів пільгові 100 кіловат електроенергії"--------------Якщо раніше споживачі використовували, як мінімум, 100 кіловат, то тепер будуть економити і зменшать споживання у декілька разів.