ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВугілля з «ЛДНР» через РФ продають до Європи

Вугілля з «ЛДНР» через РФ продають до Європи

Росія успішно торгує вугіллям, видобутим на шахтах «окремих районів» Донбасу. Як з'ясували журналісти «Фрази», «чорне золото» з ОРДЛО поставляється відразу в 19 країн світу

Росія успішно торгує вугіллям, видобутим на шахтах «окремих районів» Донбасу. Як з'ясували журналісти , вугілля з ОРДЛО поставляється відразу в 19 країн світу, повідомляє «Фраза»

Як передає «Ліга», основними споживачами вугілля з «ЛДНР» є країни Європи і Туреччина. Причому географія непідконтрольного Україні імпорту постійно розширюється - зокрема, до списку покупців додалися Грузія, Єгипет і Канада.

Згідно з даними видання, Туреччина з березня 2017 го року по грудень 2018 року купила майже 3 мільйони тонн вугілля з «ЛДНР». Другий за обсягами закупівель виявилася Румунія - 1,02 мільйона тонн, третій - Бельгія (876 990 тонн). За ними слідують Польща (333 132 тонни) і Болгарія (129 176 тонн).

Загальний же обсяг поставок за звітний період склав приблизно 5,96 млн т. Стверджується, що саме за рахунок «уголних» контрабанди росіяни фінансують так звані «ДНР» і «ЛНР». Фінансову зв'язок боку підтримують через банківську систему іншій невизнаній «республіки» - Південної Осетії.

«Половина палива, яке потрапляє з Донбасу в РФ споживається підприємствами в Ростовській області - основний споживач Новочеркаська ГРЕС (входить в структуру Газпрому), решта - йде на експорт в інші країни», - розповів журналістам джерело в ДТЕК Ріната Ахметова.

Контрабандою видобутого вугілля в Росію займається компанія побіжного бізнесмена Сергія Курченко - «Газ Альянс». Фірма є монополістом на своєму ринку.

 

 
Коментарі (0)