ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВугільні шахти можуть переорієнтувати на виробництво водню

Вугільні шахти можуть переорієнтувати на виробництво водню

Вугільні шахти можуть стати центрами розвитку і застосування паливних осередків і технології з виробництва водню

Вугільні шахти можуть стати центрами розвитку і застосування паливних осередків і технології з виробництва водню.

Про це пише прес-служба Міненерго.

«Українська делегація під головуванням в.о. міністра енергетики Ольги Буславец ознайомилася з передовими водневими технологіями в інноваційному центрі німецької компанії h2herten », - йдеться в повідомленні.

Інноваційний центр побудований на основі «вугільної шахти Евальда», що особливо актуально, враховуючи сучасні виклики, пов'язані з трансформацією вугільних регіонів, зазначають в Міненерго.

«Цей центр виступає майданчиком для випробування різних інноваційних технологій, зокрема виробництва та зберігання водню. Показовим є об'єднання бізнесу і муніципалітету, які створили ідеальні умови для компаній, які проводять дослідження і випробування технологій відновлюваної енергетики », - зазначила Буславец.

Відзначається, що все водневі об'єкти були профінансовані Європейською Комісією через спільне підприємство в рамках проекту «Воднева мобільність Європи».

«Колишня шахта стала зразком структурних змін і перетворень в Німеччині і в Європі в цілому. Саме в цьому центрі ми наочно побачили потенціал водневих технологій з урахуванням їх секторальної інтеграції в життєво важливі галузі економіки будь-якої країни », - сказала керівниця міністерства.

У повідомленні прес-служби підкреслили, що реструктуризація вугільних регіонів і впровадження сучасних технологій не йшло короткостроковим шляхом навіть для Німеччини. Останні проекти використання технологій водню і паливних елементів, були впроваджені в Рурському регіоні тільки завдяки спільним зусиллям політиків, промисловців і вчених.

 

 
Коментарі (0)