ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВугільним ТЕС нададуть пріоритетну диспетчеризацію

Вугільним ТЕС нададуть пріоритетну диспетчеризацію

Уряд рекомендує Укренерго забезпечити пріоритетну диспетчеризацію для ТЕС, які не використовують газ як основний і резервний вид палива

Уряд рекомендує Укренерго забезпечити пріоритетну диспетчеризацію для ТЕС, які не використовують газ як основний і резервний вид палива.

Кабінет міністрів надав тепловим станціям (ТЕС) на вугіллі пріоритетну диспетчеризацію виробленої ними електроенергії. Розпорядження №702-р від 17 червня опубліковано на сайті Кабміну.

Згідно з документом, Міністерство енергетики має затвердити перелік ТЕС, що використовують вугілля для виробництва електроенергії і за якими буде здійснюватися пріоритетна диспетчеризація.

Крім того, Укренерго рекомендують "забезпечити пріоритетну диспетчеризацію встановлених генеруючих потужностей теплових електростанцій енергогенеруючих компаній, які не використовують природний газ як основний і резервний вид палива для виробництва електричної енергії".

Виняток становить газ, який використовується для технологічних потреб для підтримки стійкого горіння і виконання операцій з пуску / зупинки основного обладнання.

Нагадаємо, 12 червня Міненерго запропонувало вести заборона на використання ТЕС природного газу і мазуту в якості основного виду палива, щоб збільшити попит на вітчизняне вугілля і завантажити вугільні підприємства. Кабмін підтримав міністерство.

 

 
Коментарі (0)