ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВведено електронний облік трудової діяльності

Введено електронний облік трудової діяльності

Електронний облік трудової діяльності запроваджено для працівників, ФОПів, самозайнятих; скоро змінять звіт з ЄСВ

Електронний облік трудової діяльності запроваджено для працівників, ФОПів, самозайнятих; скоро змінять звіт з ЄСВ

26 грудня 2019 року набула чинності постанова Кабміну № 1084 про запровадження обліку трудової діяльності в електронній формі.

Визначено механізм організації обліку трудової діяльності працівника, ФОПа, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі.

Облік трудової діяльності ведеться для накопичення, зберігання та використання інформації про набуті працівником стаж роботи, освіту, кваліфікацію для підтвердження наявного трудового стажу під час укладання трудового договору, призначення пенсій.

Відомості про трудову діяльність зберігаються в складі персональної облікової картки у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Під час організації та ведення обліку трудової діяльності забезпечується проведення процедур і заходів контролю та верифікації даних, моніторингу змін індивідуальних відомостей, захисту інформації, технологічного і програмного забезпечення, зокрема від несанкціонованого доступу.

Дані, які містяться в реєстрі застрахованих осіб, приймаються для підтвердження трудового стажу під час укладання трудового договору, призначення пенсій та інших цілей.

Пенсійний фонд визначить порядок подання відомостей про трудову діяльність працівника, ФОП, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, надання послуг у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні з використанням електронної системи BankID.

Також фонд створить програмні засоби для безоплатного надання відомостей в електронній формі.

Мінфін перегляне форму звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з метою обліку відомостей про посади, кваліфікацію та умови праці застрахованих осіб.

Попереджатиме підприємців про їхні борги з ЄСВ та єдиного податку бот-бухгалтер ReporTах. Щоразу після сплати податків бот показуватиме дані про розрахунки з бюджетом. Таку інформацію бот надаватиме автоматично без додаткового запиту.

 

 
Коментарі (0)