ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДніпропетровські комунальники розпорошують державні кошти

Дніпропетровські комунальники розпорошують державні кошти

Понад півмільйона втратила держава через неправомірну діяльність одного з комунальних підприємств Дніпропетровщини. Порушення були виявлені під час ревізії підприємства.

Одне з комунальних підприємств Дніпропетровщини працювало з порушеннями. Внаслідок неправомірної діяльності комунальників держава зазнала втрат на 665 тис. грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Держфінінспекції.

«Фінінспектори Дніпропетровщини під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності КП «Жовтоводськтепломережа» виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 665 тис. грн» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, уточнюється, що до суми, пред'явленої до відшкодування для погашення різниці в тарифах на послуги теплопостачання, що надавались населенню, посадові особи підприємства безпідставно включили адміністративні витрати, які перевищують 5% планованої виробничої собівартості підприємства, витрати зі сплати державного мита та судового збору, завищену вартість виконаних проектних робіт з реконструкції теплової мережі. Також, не було враховано дотації, яку КП «Жовтоводськтепломережа» отримало із місцевого бюджету у липні 2012 року.

«Через це підприємство зайво отримало з державного бюджету субвенції на суму 443 тис. грн» - наолошується у повідомленні.

При цьому зауважується, що посадові особи підприємства незаконно витратили кошти на ремонт службового автомобіля та оплату колекторських послуг, покрили витрати іншої юридичної особи, переплатили підрядникам за ремонтні роботи. Це призвело до зайвого витрачання 161 тис. грн.

«Через реалізацію металобрухту за заниженими цінами КП «Жовтоводськтепломережа» недоотримало більш як 60 тис. грн» - додається у повідомленні.

А також зазначається, що за недотримання законодавства з фінансових питань на посадових осіб підприємства складено 5 протоколів про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії передано до Прокуратури Дніпропетровської області.

 
Коментарі (0)