ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаВ.Зеленський: "Вже понад два роки російські окупанти контролюють Запорізьку АЕС"

В.Зеленський: "Вже понад два роки російські окупанти контролюють Запорізьку АЕС"

Тільки повернення станції під український контроль означатиме повне дотримання всіх норм безпеки і загалом повернення ситуації навколо ЗАЕС до нормальності, про це заявив Президент Володимир Зеленський
Тільки повернення станції під український контроль означатиме повне дотримання всіх норм безпеки і загалом повернення ситуації навколо ЗАЕС до нормальності, про це заявив Президент Володимир Зеленський, пише "Україна Комунальна". 
 
«Вже понад два роки російські окупанти контролюють найбільшу у Європі атомну станцію – Запорізьку АЕС. І незмінно російська присутність означає фундаментальну загрозу радіаційній безпеці нашої країни, всієї Європи і світу», - сказав Президент. 
 
РФ шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС і використовує територію станції як майданчик для завдання ударів по Нікополю та найближчих громадах, а також зберігає там військову техніку та боєприпаси. 
 
"Тільки повернення станції під український контроль означатиме повне дотримання всіх норм безпеки і загалом повернення ситуації навколо ЗАЕС до нормальності", - наголосив Зеленський. 
 

Нагадаємо, ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій атомній електростанції погіршується після удару безпілотника, який 17 серпня вдарив по дорозі навколо території АЕС, заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі. 

 
Коментарі (0)