ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняВже оцифровано майже 100 державних будівельних норм

Вже оцифровано майже 100 державних будівельних норм

В Єдину державну електронну систему у сфері будівництва (ЄДЕССБ) завантажено 97 оцифрованих державних будівельних норм (ДБН) та змін до них
В Єдину державну електронну систему у сфері будівництва (ЄДЕССБ) завантажено 97 оцифрованих державних будівельних норм (ДБН) та змін до них, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Раніше вони були доступні тільки у паперовій формі, що створювало незручності для розробників проектної документації, експертних організацій, замовників будівництва та загалом учасникам будівельного ринку.
 
Ознайомитися з державними будівельними нормами можна за посиланням.
 
Оцифрування всіх державних будівельних норм проводилось у рамках співпраці із проектом «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який реалізується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та фінансується Урядами Німеччини та Швейцарії.
 
Процес оцифрування ДБН та завантаження їх на портал Е-системи розпочався зі стартом впровадження ЄДЕССБ у 2020 році Основні набори вже були доступними для роботи в зручному форматі, а тепер всі ДБНи розміщені на порталі BLOCKEDe-construction[.]gov[.]ua/BLOCKED в розділі «Реєстри»/ «Законодавчі та нормативні акти».
 
На порталі зберігається інформація як про чинний документ, так і про зміни, які були ухвалені до нього, що дозволяє легко побачити, що саме змінилось у новій редакції.
 

Єдина державна електронна система у сфері будівництва створена у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерства цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проекту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах. 

 
Коментарі (0)