ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВже понад 24 тисячі українських родин використовують сонячні електростанції

Вже понад 24 тисячі українських родин використовують сонячні електростанції

Вже понад 24 тисяч домогосподарств в Україні використовують сонячні електростанції та забезпечують свої потреби в електроенергії
Вже понад 24 тисяч домогосподарств в Україні використовують сонячні електростанції та забезпечують свої потреби в електроенергії. 
 
Загальна потужність СЕС у домогосподарствах сягає вже 618 МВт, а сумарний обсяг вкладених нимикоштів складає близько 495 млн євро. 
 
Все більше пересічних громадян долучається до виробництва «чистої» енергії. Важливо, що це мала розподілена генерація, яка дозволяє використовувати енергію в точці виробництва, а також спонукає власників до раціонального енергоспоживання та впровадження енергоефективних заходів. 
 
Зокрема, у I кварталі 2020 р.домогосподарства встановили більше 2100 СЕС загальною потужністю 65 МВт. Це у 1,5 рази більше, ніж за аналогічний період 2019 року.
 
ТОП-5 областей за кількістю СЕС приватних домогосподарств:
 
-         Дніпропетровська – 3200;
 
-         Тернопільська – більше 2200;
 
-         Київська – майже 2000;
 
-         Івано-Франківська - більше 1800;
 
-         Закарпатська - більше 1400.
 
Загалом, понад 24 тис. СЕС у домогосподарствах дозволяють генерувати більше 700 млн кВт*год екологічно чистої електроенергії у рік. Для порівняння такого обсягу енергії достатньо для близько 230 тис. родин.
 
Коментарі (0)