ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВже у 12 українських вишах можна вивчитись на управителя житлового будинку

Вже у 12 українських вишах можна вивчитись на управителя житлового будинку

На сьогодні Мінрегіон співпрацює з 12 ВНЗ України з підготовки фахівців "Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)", про що заявив Директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону Дмитро Корчак.

Директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики  Дмитро Корчак повідомив про співпрацю Мінрегіону з 12 вищими навчальними закладами України для підготовки майбутніх спеціалістів, що в подальшому  очолюватимуть ОСББ. Таку заяву він зробив під час круглого столу "Багатоквартирні будинки у власності українців: нові можливості чи новий головний біль?" 

"Зокрема, в Києві таку послугу надають Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", Національний університет "Києво-Могилянська академія" та Київський національний університет будівництва і архітектури. Після закінчення навчання фахівці отримують диплом державного зразку", —повідомив Петро Корчак.

"Дана професія надає навики організації і контролю роботи із забезпечення збереженості та належного утримання багатоквартирного житлового будинку", — додав Корчак.

До 1 липня цього року Законом України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" було встановлено термін, до якого співвласники багатоквартирних будинків можуть визначитися з подальшою формою управління, у тому числі створивши ОСББ. Якщо вони не визначилися – органи місцевого самоврядування оголошують конкурс на призначення керуючої компанії для такого будинку, порядок проведення якого розроблено Мінрегіоном.

Також варто додати, що наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства №13 від 2 лютого 2009 року встановлено, що фізичні особи, які безпосередньо виконують функції з управління будинком, повинні мати відповідну освіту та періодично підвищувати свою кваліфікацію.

 

 

 
Коментарі (0)