ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВзимку Україна може зіткнутися з великим дефіцитом генеруючих потужностей - Експерт

Взимку Україна може зіткнутися з великим дефіцитом генеруючих потужностей - Експерт

Взимку Україна може зіткнутися з великим дефіцитом генеруючих потужностей, що може призвести до відключень електроенергії на 12-14 годин на добу, особливо при значному зниженні температури.
Директор Центру досліджень енергетики попереджає про можливий дефіцит генеруючих потужностей взимку. При значному зниженні температури можливі відключення електроенергії на 12-14 годин на добу, особливо на Лівобережжі та Півдні.
 
Взимку Україна може зіткнутися з великим дефіцитом генеруючих потужностей, що може призвести до відключень електроенергії на 12-14 годин на добу, особливо при значному зниженні температури. Про це сказав директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу.
 
"Взимку у нас є великий дефіцит генеруючих потужностей, але далі залежить від погоди. Якщо температура падатиме, до - 10 чи -15 градусів, то протяжність відключень може бути 12-14 годин на добу, не поспіль",- сказав Харченко.
 
За його словами, навіть цей сценарій доволі фантастичний, адже в ньому не враховано ймовірні ракетні атаки рф. 
 
"Ми тримаємось виключно на атомних електростанціях. Цього не було у 2022 році, тепер кожен МВт в прямому сенсі "на вагу золота",- додає він.
 

Він каже, що найскладніша ситуація в електропостачанні буде у Лівобережжя та на Півдні.  

 
Коментарі (0)