ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаWestinghouse буде будувати завод ядерного палива в Україні

Westinghouse буде будувати завод ядерного палива в Україні

Міністр енергетики повідомив про намір великого західного інвестора вкласти півмільярда в будівництво заводу з виробництва ядерного палива

Міністр енергетики повідомив про намір великого західного інвестора вкласти півмільярда в будівництво заводу з виробництва ядерного палива.

Як Strou.net повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості з посиланням на главу відомства І.Насалик, у другій половині 2019го року буде оголошений конкурс на проект будівництва в місті Южноукраїнськ, Миколаївська область, заводу з виробництва ядерного палива.

Завод буде розміщений в Южноукраїнську, оскільки там проводяться хвостовики тепловиділяючих збірок для ядерного палива. Будівництво підприємства обійдеться в 130 мільйонів доларів інвестицій. Якщо ж на заводі буде встановлено лінію з випікання паливних таблеток, обсяг інвестицій збільшиться до 400 мільйонів доларів і більше.

Однак міністр зазначив, що американська Westinghouse підтвердила технологію виробництва ядерного палива і заявила про готовність фінансувати це будівництво. Раніше це підприємство планувалося будувати в селищі Смоліне Кіровоградської області. Також відомо, що раніше Чехія продала для Південно-Української АЕС обладнання вартістю в третину мільярда.

 

 
Коментарі (0)