ГоловнаСпецпроектиСпецпроектиЯк вибрати вечірні сукні 2023 - поради стилістів

Як вибрати вечірні сукні 2023 - поради стилістів

При виборі модного вечірнього плаття в 2023 році перш за все варто звертати увагу на тип фігури

При виборі модного вечірнього плаття в 2023 році перш за все варто звертати увагу на тип фігури. Дівчатам з широкими стегнами та вузькою талією підійдуть плаття з акцентом на ноги, наприклад з вирізом спереду або збоку. Ті, у кого фігура без вираженої лінії талії, можна придивитися до варіантів зі спідницею-трапецією або балоном. При фігурі типу пісочний годинник стилісти рекомендують наголошувати на лінії плечей, відкривати їх. Варто спробувати приміряти і вечірні плаття з відкритою спиною. Якщо необхідно злегка витягнутися в зрості, можна придивитися до моделі з завищеною лінією талії або сукні з фасоном русалка.

Крім фасону, варто звертати увагу і на колір вбрання. Дівчата-брюнетки виграшніше виглядатимуть у сукнях холодних відтінків, а ось власницям світлого волосся підійдуть ніжно-блакитний, персиковий або світло-кавовий колір. При цьому не варто боятися експериментів і намагатися поєднувати різні кольори та текстури між собою. Хоча мінімалізм і в моді, вибирати неординарні фасони та рідкісний колір теж актуально.

17uxcBWBhKd5aXaFQZoAJJbN3CDESQebcjcZxpnO6roxtHHY3hzWl1J9LH2s7H13ImMm8FXlMBN0uQsSezqTcyRLRXh5N_1KZhu6GLHSkmB8TCzs2nX0ITnVm1fLGB41kDOQUWdQK3cDpwN-kykPDZI

Вечірні сукні роблять з різних тканин: наприклад, шовку, шифону, атласу, оксамиту, тафти. За кожним потрібен певний догляд. Про це варто уточнити у продавця або прочитати на етикетці готового виробу. При виборі одягу важлива і довжина, і правильно підібрані аксесуари. Класичний варіант довжини – міді. До сукні в підлогу потрібне взуття на підборах, а короткі сукні підійдуть дівчатам із фігурою «перевернутий трикутник» або «прямокутник».

I8BxbvbOMgact5vFvk4d5pMQOyfGAq2jhKxYmdOWbjnb0DAhkswPKTCVbDU4rUzX9bvRslHRmwfWFHPj4KxgOjUEjhknFI_LPibpMMJ3DqGVG0Fm2HPrrPWA4BpkuSSvQqbl-5aQ2jQ8Ou6JGdg2BWQ

Популярні запитання та відповіді

Про те, на які заходи одягнути модну вечірню сукню у 2023 році, з чим її поєднувати і про правила догляду за вбранням читайте далі.

З чим носити вечірню сукню?

Носіть вечірні плаття зі смокінгом або жакетом з атласними лацканами, щоб надати образу урочистості. Для гри на контрастах ніжного та брутального обирайте об'ємний піджак з екошкіри. Актуальний сьогодні вкорочений жакет теж може стати чудовим доповненням до вечірньої сукні будь-якої довжини.

Безпрограшною комбінацією для верхнього одягу стане пальто довжини максі або шуба, а якщо сукня пишна - укорочене пальто-піджак, кожушок або навіть об'ємна шкіряна куртка. У руках - невелика сумка-клатч на ланцюжку чи без.

На які заходи можна одягнути вечірнє плаття?

Як правило, приводи для вечірніх суконь найграндіозніші. Найбільш популярні, що трапляються в житті практично кожного - випускні, весілля та ювілеї. Також вечірні сукні підійдуть для гучних прем'єр, званих вечерь та інших світських подій. Часто на таких заходах прописано дрес-код. Саме вечірні плаття, а не більш короткі та легкі коктейльні мають на увазі дрес-коди white tie та black tie. Якщо ж захід проходить в інтервалі 17:00-20:00, то діє дрес-код After five або A5, що дозволяє вибирати, буде на вас саме вечірнє вбрання або коктейльне.

Яке взуття підійде до вечірньої сукні?

Традиційним доповненням до вечірньої сукні стануть туфлі-човники на високих підборах. Але більш цікаво і сучасно, якщо дозволяє дрес-код, виглядатимуть босоніжки на тонких ремінцях на високій шпильці. Їх, до речі, можна носити навіть із тонкими капроновими колготками чорного кольору не більше 20 ден, як на показах Saint Laurent. Якщо ви віддаєте перевагу стійкому підбору, вибирайте модель kitten heel — короткий гострий каблучок, але ніс взуття в такому разі повинен бути теж гострий. Балетки і особливо їхня трендова версія фасону mary jane з ремінцем на підйомі будуть цікаво виглядати з мінімалістичними сукнями прямого або трапецієподібного крою.

Які прикраси носити?

Вечірні плаття дозволяють використовувати розкішні прикраси з вашої колекції. Але важливо знати міру та грамотно розставити акценти. Наряд із глибоким декольте можна доповнити великим намистом з камінням чи імітацією. Існує просте правило для вибору прикраси на шию: воно має повторювати форму вирізу ліфа. До моделей вечірніх суконь із відкритими плечима добре підходять довгі сережки. Відкриті руки можна прикрасити двома однаковими великими металевими браслетами на обох зап'ястях. А до мінімалістичної сукні по фігурі додати актуальний зараз пояс-ланцюжок.

Брати сукню в оренду чи купувати?

У сучасному світі все більше людей віддають перевагу альтернативним підходам до споживання, і вибір сукні не є винятком. Замість традиційного шляху купівлі сукні багато хто воліє скористатися послугою оренди. Це особливо актуально у разі заходів, де важлива індивідуальність вбрання, таких як вечірки, фотосесії або весілля. При виборі весільної сукні переваги оренди стають особливо помітними. Весільна сукня – це щось особливе, яке носиться один раз у житті. Оренда забезпечує можливість насолодитися красою та вишуканістю сукні, не переймаючись довгостроковим зберіганням. Один із затребуваних сервісів, що надають послуги з оренди весільних суконь https://orenda-sukni.kyiv.ua/. Тут представлений широкий асортимент стилів та дизайнів, що відповідають різним смакам та перевагам наречених.

Як правильно доглядати вечірню сукню?

Вечірні плаття краще зберігати в чохлах або кофрах, як вони зазвичай продаються. Будь-які плями видаляти тільки в хімчистці, уникаючи і машинного, і ручного прання. Якщо плаття довге, вибирайте місце в гардеробі, що підходить по висоті, щоб поділ не заминав. Для прасування використовуйте відпарювач або парову систему з вертикальним відпарюванням. Краще повісити сукню на ширшу вішалку: на тонких «плічиках» під вагою тканини може деформуватися плече, горловина чи рукав. Виняток – сукня-бюстьє: у таких моделях зазвичай є силіконові петельки, за які сукні можна повісити на вішалку будь-якої форми.

На що звертати увагу при виборі вечірньої сукні?

Насамперед, як і при виборі будь-якого одягу, слід відштовхуватися від вашого типу фігури. При виражених стегнах добре підійдуть моделі з відрізною талією та трапецієподібною спідницею. Якщо плечі ширші за стегна, один із можливих варіантів — щедро декорована пряма сукня. Збалансовану фігуру підкреслить модель, що обтягує, доречної довжини. Пишні сукні з корсетним ліфом, як не дивно, досить універсальні, оскільки завдяки шнурівці на корсеті малюють фігуру. Ще одне правило - акцентуйте переваги. Високий розріз – для струнких ніг, широкий пояс – для тонкої талії, відкрита лінія плечей – для гарного декольте. Адже в кожній жінці є чим захопитися.

 
 
Коментарі (0)