Ідея відкрити кав’ярню або заклад харчування не втрачає актуальності. Однак робити перші кроки до стабільного та прибуткового бізнесу не так вже й легко. Наприклад, необхідно придбати дуже багато різноманітного обладнання та витратних матеріалів, замовити свіжі та якісні харчові продукти, орендувати приміщення та продумати дизайн. Звісно, це не все, що потрібно зробити, відкриваючи затишний та атмосферний заклад, проте це основні дії. У цій статті ми поділимося, які саме пристрої та обладнання потрібно купити у першу чергу, та чому вони важливі.
А якщо ви вже відкрили свій заклад, замовляйте продукти у надійних доставщиків. Наприклад, постачальник Milk Diller для кав’ярні пропонує:
- якісне коров’яче та рослинне молоко різних видів для напоїв;
- соки та нектари;
- яйця та молочну продукцію;
- сиропи;
- м’які та тверді сири.

А також побутову хімію та витратні матеріали.
Яке обладнання необхідне для кав’ярні
Кавоварки та кавові машини
Автоматичні, ріжкові, капсульні та суперавтоматичні моделі – є обладнання для будь-якого бюджету. Головне – визначити, хто відповідатиме за приготування ароматного напою: бариста чи кавомашина.
Ріжкові машини працюють з меленою кавою, вимагають участі баристи для створення якісного еспресо та додаткової кавомолки. Автоматичні моделі оснащені програмним управлінням, і можуть готувати капучино, лате, еспресо, але не передбачають помел зерен. Суперавтоматичні кавомашини – універсальне рішення, що замінює баристу, адже виконують весь процес самостійно: від помелу до подачі напою.
Міксери та блендери
Якщо у закладі планується розширене меню з напоями, знадобляться міксери та блендери, наприклад, для приготування смузі. Це важливе обладнання для кав’ярні, яке дозволяє урізноманітнити асортимент. Професійні моделі відрізняються місткішими чашами, потужнішими моторами та високою швидкістю обертання ножів, на відміну від побутових аналогів. На такій техніці економити не варто.
Холодильне обладнання
Вибір холодильного обладнання залежить від концепції закладу. Льодогенератор необхідний для приготування охолоджених напоїв. Якщо в меню є десерти, кондитерські вироби чи морозиво, варто встановити вітрину в залі, а на кухні передбачити холодильну шафу чи стіл. За можливості можна також придбати апарат для шокового заморожування фруктів та інших продуктів.

Меблі та предмети інтер’єру
Один з ключових аспектів облаштування кав’ярні — вибір меблів. Вони мають відповідати стилю інтер’єру та створювати атмосферу затишку. Комфорт, естетична привабливість, зручність і приємні тактильні відчуття — головні критерії вибору.
Матеріали повинні бути не лише стильними, а й зносостійкими. Щоб інтер’єр виглядав гармонійно, всі елементи мають доповнювати один одного. Дизайнер допоможе підібрати меблі, оптимально розташувати столи, стільці та дивани, забезпечуючи комфорт і зручну навігацію для гостей.
Також обов’язково варто продумати меню та закупити запас продуктів. Ви можете купити все для HORECA на сайті: https://milkdiller.com.ua/. Тут знайдете виключно якісну та свіжу продукцію від надійних виробників.