ГоловнаПослугиУтилізація ТПВЯкі види сучасної складської техніки оптимізують роботу складу?

Які види сучасної складської техніки оптимізують роботу складу?

В даному матеріалі ми розглянемо види сучасної складської техніки, яка знадобиться при виконанні логістичних завдань: які функції вона виконує, яку краще обрати та чи існує альтернатива

Робота, пов'язана з логістикою, вимагає сучасного підходу до виконання різноманітних задач. Окремо це стосується правильного підбору складської техніки, яка допомагатиме швидше та ефективніше реалізовувати їх. Під цю категорію підпадають будь-які підприємства, що мають товарооборот. Маєте власне виробництво? Або оптово-роздрібну базу? Транспортно-логістичний бізнес? Плануєте відкрити магазин? У всіх цих підприємствах так чи інакше є необхідність зберігати та переміщувати товари. Для того, щоб складська робота не була малоефективною, довгою або затратною неминуче виникає необхідність підбору правильного складського устаткування. Далі розглянемо види сучасної техніки, яка знадобиться при виконанні логістичних завдань: які функції вона виконує, яку краще обрати та чи існує альтернатива.

SrPUrgJ43TGnYV13LezAqfcIf3D6xY7Wu3zMIZOVTQfApVvGNdRUc78Avzf0yZefOtffNIVmk3DSl8QqMZdHgJx3V5TeM17tYIhrLD_VZtVfdd4rfU5E036RLmMMPeE42pDPxoYRB6gfjGNGtDZAnfA

Чому варто придбати навантажувач?

Невеликі підприємства, що не обробляють щоденно десятки тонн відвантажень або надходжень товару частіше за все обходяться і без цього виду обладнання - вистачає звичайної гідравлічної рокли. Але зі збільшенням обсягів вантажу та масштабу підприємства виникає необхідність придбання важкої техніки - навантажувачів. Це оптимізує швидкість роботи складу та дасть змогу переміщувати значно більшу кількість товару. Стане у пригоді при переміщенні палет по вулиці, якщо склад продукції та саме виробництво знаходяться у різних будівлях. Незалежно від погодних умов.

Які існують ще варіанти?

Навантажувачі кара - не єдиний вид, здатний переміщувати великі вантажі. Існують і інші різновиди складського устаткування для переміщення палет, наприклад:

  1. Штабелери. Такого типу навантажувачі, обладнані підйомних механізмом, здатні укладати грузи штабелями або складати стелажі в декілька ярусів. Бувають ручними гідравлічними, електричними та, так звані, крани-штабелери. Далі ці різновиди класифікуються на підтипи в залежності від функціонала. Менш універсальні у порівнянні з іншими навантажувачами.
  2. Річтраки. Ця  техніка - вже поєднує в собі покращений штабелер та класичний вилковий навантажувач. Річтраки мають меншу ширину робочого проходу, висоту підйому від 6 до 12 метрів та можливість руху "назад-вперед". Гарний варіант для роботи в закритих складських приміщеннях різної площі.
  3. Електротягачі. Ідеальний варіант для логістичних комплексних складів, де вантажі необхідно транспортувати між декількома ділянками. Мають один недолік - потребують додаткового обладнання при роботі з важкими, габаритними товарами.

Підбір спецтехніки - це невід'ємна частина при плануванні організації роботи складів. До цього варто підходити відповідально, з урахуванням логістичних маршрутів, площі складських приміщень та щоденним об'ємом навантаження.

 
Коментарі (0)