ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ 1 липня майже вдвічі зростуть тарифи на гарячу воду

З 1 липня майже вдвічі зростуть тарифи на гарячу воду

НКРЕКП встановила нові тарифи на централізоване постачання гарячої води, які по ряду підприємств майже вдвічі вищі за ті, які діють в даний час. У Дніпропетровській і Київській областях новий тариф сягає понад 90 грн за куб.м гарячої води.

В Україні з 1 липня підвищуються тарифи на гарячу воду. Таке рішення прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Як говориться в повідомленні регулятора, підвищення викликане недавніми змінами тарифів на газ, відповідно до яких для всіх абонентів встановлена ​​єдина ціна 6879 грн за тис куб. м.

Тарифи зросли дуже істотно, по деяких підприємствах - майже в два рази і досягають просто комічних висот. Рекордсменом за новою вартістю гарячої води стає Дніпропетровська область, де для підприємства КП "Транспортування теплової енергії "Теплотранс" Дніпропетровської міськради встановлено тариф 93,06 грн за куб гарячої води для квартир з рушникосушкою, та КП "Васильківтепломережа" з тарифом 94,34 грн за куб.м.

Ознайомитися з новими тарифами на гарячу воду можна за  посиланням

Старі тарифи можна подивитися за посиланням

Нагадаємо, що раніше НКРЕКП встановила едину ціну на газ для потреб населення в 6879 грн/тис. куб. м. У зв'язку з цим зросли і ціни на теплопостачання та централізоване гаряче водопостачання.

В уряді таке непопулярне рішення пояснюють спробами боротьби з корупцією в сфері газопостачання та спекуляціями на газовому ринку. Такої ж думки дотримується і Міжнародний валютний фонд, вважаючи, що це зміна позитивно позначиться на економіці країни.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
10 Травня 2016 p. 21:22
У нас гарячу воду взагалі відключили, але одночасно збільшать вдвічи оплату за неї... . У якій ще країні можливий такий маразм?
Коля Пухов
13 Травня 2016 p. 23:13
Коли нарешті закінчаться ці здирництва: при сплаті комунальних "Укрпошта" бере додаткову плату (комісію) по 3 - 5 грн. за кожну квитанцію ,а комунальних квитанцій зараз приходиться оплачувати декілька (6-8 шт.). Тобто , тільки за внесення плати треба викинути зайве 20-40 грн.