ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ 1 серпня почне роботу ринок газу для населення

З 1 серпня почне роботу ринок газу для населення

В Україні з 1 серпня запустять ринок газу для населення. В результаті кожен споживач зможе змінити постачальника в будь-який момент, а тарифи будуть відрізнятися в залежності від компанії

В Україні з 1 серпня запустять ринок газу для населення. В результаті кожен споживач зможе змінити постачальника в будь-який момент, а тарифи будуть відрізнятися в залежності від компанії.

Тариф на газ буде регулярно змінюватися, а взимку він різко підскочить. Регулювати вартість блакитного палива ніхто не буде. Єдине - якщо постачальник скористається відсутністю альтернативи і вирішить суттєво завищити ціни, можна буде поскаржитися в Антимонопольний комітет. У будь-якому іншому випадку ні Нацкомісія з енергетики і комунальних послуг, ні Кабмін втручатися не будуть. Мовляв, ціни регулюватиме ринок.

«Що отримає споживач? Ринок і маленька ціна - поняття несумісні. Зараз ціна 2,7-4,1 тис. грн за тисячу кубометрів, а взимку вона може бути 10 тис. Це ринок», - говорить директор ЕГАЗ Артем Компан.

Ціни на газ по всій країні будуть різні, українцям запропонують окремі тарифні плани. "Нафтогаз" з першого серпня більше не зобов'язаний продавати блакитне паливо для населення за встановленою Кабміном ціною. Тепер тарифи будуть залежати від постачальників і умов на ринку.

З початком опалювального сезону газ буде різко дорожчати. Так відбувається завжди. Але чиновники більше не зможуть впливати на тарифи.

 

 
Коментарі (0)