ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ 1 травня спливає строк дії ПСО для постачальників електроенергії

З 1 травня спливає строк дії ПСО для постачальників електроенергії

В Україні внаслідок атак РФ на енергетичну систему, ураження левової частки генерації ситуація за останні кілька тижнів значно погіршилася

 

В Україні внаслідок атак РФ на енергетичну систему, ураження левової частки генерації ситуація за останні кілька тижнів значно погіршилася. У Кабміні розглядають можливість перегляду тарифу на струм, проте таке рішення швидше за все у квітні не ухвалять. Відповідно, у травні кВт*год електроенергії коштуватиме 2,64 грн.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Вже 1 травня спливає термін дії PSO (public service obligations, покладання особливих обов'язків на постачальників енергоресурсів). Тому уряд має можливість підвищити вартість електроенергії.

Голова комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус вважає, що підвищення може бути незначним. "До ринкового рівня тарифи на енергію, думаю, все-таки не підвищуватимуться, навіть якщо вони підвищуватимуться. Тому що ринковий рівень – це досить високий рівень, це той рівень, за яким зараз платять промислові споживачі", – сказав він.

Герус пропонує насамперед порахувати вартість руйнувань, які вже були і після цього подивитися на джерела, з яких можна відновити пошкоджене обладнання.

У Міністерстві енергетики вивчають можливість підвищення тарифу електроенергію для побутових споживачів, тобто. звичайних українців. Конкретних цифр там поки що не називають, проте запевняють: подорожчання буде несуттєвим.

Ситуація в енергетиці справді вкрай складна. Компанія ДТЕК втратила 80% теплогенерації, зупинилася робота найбільшого в Україні об'єкту гідроенергетики – ДніпроГЕС. Крім того, під тимчасовим контролем окупантів є найбільша українська АЕС – Запорізька.

 

 

 
Коментарі (0)