ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГІз 2021 року соціальну пенсію відмінять

Із 2021 року соціальну пенсію відмінять

Із наступного року людям, які досягли 60 років і не мають трудового стажу, перестануть виплачувати соціальну пенсію

 

Із наступного року людям, які досягли 60 років і не мають трудового стажу, перестануть виплачувати соціальну пенсію. Відповідну постанову розміщено на сайті Кабміну. На соцпенсію мають право ті, кому не вистачає стажу.

Згідно з документом, для виходу на заслужений відпочинок у 60 років у 2020 році потрібно мати не менше 27 років стажу. Якщо є від 17 до 27 років стажу, доведеться працювати до 63 років, а від 15 до 17 років – 65 років. Якщо ж у вас є 15 років стажу, можете претендувати тільки на соціальну пенсію. Однак її виплати припинять у січні 2021 року.

Прописано, що розмір соцпенсії повинен компенсувати різницю між тими доходами, які є, і прожитковим мінімумом для непрацездатних (зараз 1712 грн.). Таким чином, якщо бюджет сім’ї не покриває цю суму, тоді цим займеться держава.

За відсутності заробітку як такого держава виплатить повний прожитковий мінімум. Водночас, якщо людина має другий транспортний засіб і площа житла перевищує 21 м. кв. на людину плюс 10,5 «квадратів» на сім’ю, гроші виплачувати не будуть.

 

 

 
Коментарі (0)