ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ 2021 року тарифи ЖКП будуть встановлюватися місцевою владою

З 2021 року тарифи ЖКП будуть встановлюватися місцевою владою

Мінрегіон розраховує на повну передачу повноважень з регулювання діяльності постачальників комунальних послуг від НКРЕКП, органам місцевого самоврядування до кінця поточного року

Міністерство розвитку громад і територій розраховує на повну передачу повноважень з регулювання діяльності постачальників комунальних послуг від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, органам місцевого самоврядування до кінця поточного року.

Про це свідчить проект концепції реалізації державної політики у сфері комунальних послуг, передають Українські Новини.

У проекті плану реалізації держполітики зазначено, що Мінрегіон до 30 вересня має розробити і внести на розгляд Кабміну законопроект про зміни до законодавства щодо регулювання діяльності підприємств в сферах теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення.

Також міністерство відповідає за супровід подальшого розгляду законопроекту у Верховній Раді.

До 30 листопада мають бути затверджені ліцензіоннние умови і порядок контролю за ними.

Початок передачі повноважень по з регулювання діяльності постачальників комунальних послуг запланована на 1 липня і повинна закінчиться 31 грудня.

З 2021 року тарифи на комунальні послуги для підприємств тепло-, водопостачання і водовідведення повинні встановлюватися виключно на місцевому рівні.

Відзначається, що в 2017 році НКРЕКП передала на місцевий рівень повноваження по встановленню тарифів для 207 підприємств теплокомуненерго і 88 підприємств водоканалізаційного господарства.

Також концепція передбачає повне списання штрафних санкцій, накладених на підприємства комунальної сфери після 1 липня 2016 року.

Очікується, що до реалізації інвестиційних проектів тепло- і водопостачальних підприємств будуть притягнуті кошти міжнародних фінансових організацій.

Крім того, по результатах впровадження комплексу заходів з централізованого водопостачання та водовідведення 10% населених пунктів, які зараз забезпечуються привізною водою, повинні бути забезпечені централізованим водопостачанням, а в 25% населених пунктів з населенням понад 2 тис. Осіб повинно з'явиться централізоване водопостачання.

 

 
Коментарі (0)