ГоловнаНовини ЖКГЖитлоІз держбюджету «витрясуть» кошти на житло для учасників АТО

Із держбюджету «витрясуть» кошти на житло для учасників АТО

На купівлю та добудову житла для сімей загиблих військовослужбовців, а також тяжкопоранених - учасників АТО із резервного фонду держбюджету направлять майже 80 млн грн.

Уряд приняв розпорядження щодо виділення із резервного фонду державного бюджету 78,2 млн грн для забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичних операціях, здійсненні заходів із забезпечення правопорядку на державному кордоні та інших спеціальних заходах щодо захисту держави, а також тяжкопоранених військовослужбовців – учасників АТО. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства фінансів.

Згідно з цим документом, планується придбати квартири та добудувати раніше розпочаті житлові об’єкти з введенням їх в експлуатацію у 2014 році.

Так, 5,1 млн грн буде спрямовано облдержадміністраціям для закупівлі житла сім’ям загиблих військовослужбовців, а також військовослужбовцям з ампутованими кінцівками та ушкодженням хребта. Обсяг видатків визначено з урахуванням пропозицій Мінрегіону щодо рівня вартості 1 кв. метра загальної площі житла.

41,6 млн грн буде виділено Міністерству оборони та 31,5 млн грн Адміністрації Державної прикордонної служби на завершення у 2014 році раніше розпочатого капітального будівництва та реконструкції об’єктів житлового та комунального призначення з високим ступенем готовності (понад 65%) для забезпечення житлом військовослужбовців – учасників АТО та членів їх сімей.

«Тобто загалом на добудови та реконструкцію житлових об’єктів буде залучено 73,1 млн грн, що дасть змогу військовослужбовцям Збройних Сил та Прикордонної служби з числа учасників АТО одержати житло» - наголошується у повідомленні.  

Нагадаємо, розпорядженням КМУ від 13.08.14 №729-р вже передбачено виділити обласним держадміністраціям з резервного фонду  23, 6 млн грн на закупівлю житла для сімей загиблих військовослужбовців, осіб рядового і начальницького   складу, які приймали участь у проведенні АТО.

 
Коментарі (0)