ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗ кожною атакою відключення світла можуть тривати ще довше - Укренерго

З кожною атакою відключення світла можуть тривати ще довше - Укренерго

На деокупованій Херсонщині ремонтні бригади Укренерго спільно із саперами обстежують високовольтні лінії. На жаль, там швидкість робіт стримує щільно замінована територія.
Ми вже повернули світло близько 70% споживачів в деяких областях центрального регіону та  підготували високовольтні лінії для підключення в західному та дніпровському регіонах, про це повідомила пресслужба НЕК «Укренерго».   
 
«На деокупованій Херсонщині ремонтні бригади Укренерго спільно із саперами обстежують високовольтні лінії. На жаль, там швидкість робіт стримує щільно замінована територія.  
 
З кожною атакою відключення світла можуть тривати ще довше. Удари по енергосистемі – це єдине, що залишилося ворогу, який програє бій героїчним ЗСУ на фронті. Це потребує витримки та мужності, як від енергетиків, яким доводиться постійно ремонтувати знищене ворогом, так і від кожного українця, яким доводиться змінювати свій спосіб життя.  
Витримка і мужність – те, що нам знадобиться цієї зими, якщо ми хочемо перемогти», - зазначили в Укренерго. 
 
Нагадаємо, Україна пропрацювала план будівництва малих модульних реакторів для вироблення електроенергії, але поки що всі ресурси задіяно на те, щоб захистити й відновити ту енергетичну систему, яка є, про це розповів президент Володимир Зеленський.
 
"Україна вже домовилася США про будівництво малих модульних реакторів, які можна розмістити у важкодоступних містах", - розповів президент. 

Зеленський уточнив, що йдеться не про один модульний реактор, фахівці зробили пілотний варіант, але не можна говорити, що "ця модель запрацює вже завтра".  

 
Коментарі (0)