ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ квітня проїзд залізницею знову подорожчає

З квітня проїзд залізницею знову подорожчає

«Укрзалізниця» за цей рік має намір підвищити тарифи на перевезення пасажирів на 13-21%

«Укрзалізниця» за цей рік має намір підвищити тарифи на перевезення пасажирів на 13-21%.

З 1 квітня гряде чергове подорожчання на проїзду в поїздах. Вартість квитків залежатиме від типу вагона і категорії поїзда.

Днями компанія-монополіст також заявила про плани ввести систему розподілу вагонів на класи: комфорт, стандарт, економ.

Протягом 2019 року «Укрзалізниця» згідно зі своїм фінансовим планом збиралася кілька разів підвищувати тарифи на перевезення: з квітня по жовтень.

Нагадаємо, раніше в Укрзалізниці підтвердили, що ціни регулюють за днями тижня.

“У п’ятницю і неділю є вищий коефіцієнт – + 10%, відповідно в суботу та середу – менший -10%. Решта днів – коефіцієнт одиниця”, – розповів директор департаменту з організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень “Укрзалізниці”.

Окрім цього, пасажирів дивує, чому часто від міста до міста квитків немає, а в передмістя на станцію до чи після – є. В “УЗ” пояснюють, що таким чином хочуть забезпечити квитками жителів маленьких міст:

“Насправді, в Одесу у нас курсує 5 поїздів, а в Ізмаїл – 1. Чому так відбувається, тому що якщо зняти це регулювання, звичайно, будуть вибрані місця в Одесу. А за Одесу місця поїдуть порожні, без пасажирів. І виникне вже дефіцит на станції, які за Одесою”.

Також, “УЗ” не планує підвищувати вартість квитків шляхом індексації у 2019 році. Натомість квитки розподілять за трьома категоріями.

“Тарифи на пасажирські перевезення у 2019 році шляхом індексації не змінюватимуться. Це не передбачено фінпланом компанії на цей рік. Буде запроваджено систему розподілу вагонів на класи: комфорт, стандарт і економ”, – йдеться у повідомленні.

 

 
Коментарі (0)