ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ липня на українців чекає зростання комунальних тарифів

З липня на українців чекає зростання комунальних тарифів

Українцям слід готуватися до різкого подорожчання майже всіх комунальних послуг

Про це в своїй статті розповів експерт і глава Житлового союзу України Олександр Скубченко, передає Главред.

За його словами, вже з 1 липня ціна на газ для простих побутових споживачів буде на рівні 100% вартості для промисловості, а таке рішення було затверджено Кабміном ще в квітні.

"У травні, наприклад, ціна на газ для промисловості на 70% вище за ціну для населення. Плюс до цього - ще й абонплата. З 1 жовтня уряд планує скасувати пільговий тариф на перші 100 кВт - 0,9 грн, залишивши єдиний тариф - 1 , 68 грн за 1 кВт. З 15 жовтня - нові тарифи на опалення, які НКРЕКУ вже затвердила в березні: сумарний тариф (тарифів на виробництво, транспорт і поставку) приблизно на 10-15% вище", - попереджає експерт простих українців.

Скубченко також зазначив, що в 2021 році українцям можуть ввести нові абонплати і допплатежі.

"... Через 5 місяців після скасування карантину з'являться додаткові платежі (за установку і перевірку лічильників, наприклад) і нові абонплати. Але це ще не все. З 1 числа місяця після скасування карантину базова норма плати за послуги ЖКГ буде збільшена з 15 до 20%. Вперше з 1998 року. рішення прийнято Гончаруком в жовтні, в березні Шмигаль це рішення підтвердив. це означає, що всі, хто отримує субсидію, стануть віддавати на 5% більше свого доходу за послуги ЖКГ, що дорівнює скороченню витрат держави на субсидії на 30%", - розкрив експерт нюанси законодавства.

Фахівець також пригадав президенту Володимиру Зеленському його обіцянки "про наведення порядку в ЖКГ" і додав, що дуже скоро платіжка за комуналку перетвориться в рулон.

"Загалом, платіжки за послуги ЖКГ скоро перетвориться в рулон. Ну, або президент згадає, що всім нам обіцяв рік тому, і кине всі свої сили на наведення порядку в ЖКГ. І наведе цей порядок. До речі, за перший рік Зеленського витрати населення на воду і водовідведення стали вже на 46,8% більше, обслуговування будинків і прибудинкових територій - на 6% (квітень до квітня минулого року) ", - резюмував Олексій Скубченко в своїй статті. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
25 Травня 2020 p. 22:37
Та вже мабуть кожен знає, що не тарифи і ціни зростають, а постійно знецінюються українські гроші - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.