ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗ «Нафтогазом» розраховуються підприємства-боржники

З «Нафтогазом» розраховуються підприємства-боржники

Підприємства-боржники за минулий тиждень скоротили заборгованість перед «Нафтогазом» більше, ніж на 325 млн грн. Найменша заборгованість перед компанією у прямих промислових споживачів

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за минулий тиждень скоротили борги за газ перед НАК «Нафтогаз України» на 326 млн грн. (1,6%) – до 19,5 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 72% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 22%, борг прямих промислових споживачів — близько 6%», - зазначають в Компанії.

Окрім того, заборгованість підприємств ТКЕ та ТЕЦ за газ, використаний для виробництва тепла становить 14 млрд грн., з яких 1,4 млрд грн. – борг за 2015 рік. У цьому секторі заборгованість скоротилась на 74 млн грн (0,5%).

ТЕЦ заборгували за «блакитне» палива, спожите для виробництва електроенергії 4,4 млрд грн. За минулий тиждень суму прострочених платежів вдалося скоротити на 133 млн грн. (2,9%).

Прямі промислові споживачі, в порівнянні з минулим тижнем, скоротили на 119 млн грн (9,8%) та складає близько 1,1 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Прем’єр-міністр звинувачує лідера однієї з політпартій у банкрутстві «Нафтогазу». Така реакція чиновника була спричинена інкримінацією уряду політики розорення газовидобувної галузі/

 
Коментарі (0)