ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗ необхідних 284 дизель-генераторів в Криму працюють тільки 75

З необхідних 284 дизель-генераторів в Криму працюють тільки 75

Експерти оцінили в 77 млн ​​рублів ремонт близько 74% непрацюючих дизель-генераторів, необхідних для покриття дефіциту потужності в енергосистемі окупованого Росією Криму.

Експерти оцінили в 77 млн ​​рублів ремонт близько 74% непрацюючих дизель-генераторів, необхідних для покриття дефіциту потужності в енергосистемі окупованого Росією Криму.

Про це повідомив у вівторок, 15 серпня, журналістам глава окупаційної влади Сергій Аксьонов.

Глава Міненерго РФ Олександр Новак доручив окупаційній владі Криму в найкоротші терміни привести в працездатний стан все дизель-генераторні установки. За його словами, з 284 дизель-генераторів в регіоні працюють тільки 75.

«В даному випадку вони [експерти] просять 77 млн ​​рублів на приведення цих дизель-генераторів в порядок. Я не переконаний, що така сума необхідна. Необхідна набагато менша цифра », - сказав Аксьонов, зазначивши, що зараз в Криму проводиться масштабна інвентаризація дизель- генераторів. Він додав, що проблема з працездатністю дизель-генераторних установок була однією з причин відставки міністра палива та енергетики Криму Світлани Бородулін. «Це те питання, яке було на контролі в Міністерстві палива та енергетики Криму, за яким були претензії до діяльності конкретного міністра», - сказав Аксьонов.

За його словами, ризиків з використанням дизель-генераторів в зимовий час вже не буде.

«Вони всі будуть встановлені на тих об'єктах, на яких і належить», - додав він.

Раніше повідомлялося, що "віце-прем'єр" Володимир Сєров доручив провести службове розслідування у зв'язку з непрацездатністю здебільшого дизель-генераторів в регіоні.

 

 
Коментарі (0)