ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗ першого вересня підвищуються тарифи на електроенергію для населення

З першого вересня підвищуються тарифи на електроенергію для населення

Тариф на електроенергію для населення з 1 вересня підвищено за рішенням НКРЕКП.

 Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, інформує про четвертий етап вирівнювання цін на електроенергію для населення та ліквідацію перехресного субсидіювання.

«Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у лютому 2015 року прийняла рішення щодо поступової ліквідації перехресного субсидування населення за рахунок інших споживачів. Зазначене рішення передбачає підвищення тарифів на електроенергію для населення в п’ять етапів протягом двох років. З 1 вересня (2016 року - ред.) відбудеться четвертий етап підвищення тарифів на електричну енергію для населення», - йдеться у повідомленні.

Отже, на четвертому етапі вартість електричної енергії для населення збільшується, порівняно з чинними тарифами на електроенергію для побутових споживачів, в середньому за умови споживання на місяць:

коп. кВт·год з ПДВ

 

Тариф 1 блоку (для населення, яке споживає до 100 кВт·год (150 для сільської місцевості) (у тому числі, яке проживає в будинках обладнаних, обладнаних кухонними електроплитами)

71,4

Тариф 2 блоку (для населення, яке споживає понад 100 кВт·год до 600 кВт·год електроенергії на місяць)

129

Тариф 3 блоку (для населення, яке споживає понад 600 кВт·год електроенергії на місяць)

163,8

Тариф для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії

71,4

 

50 кВт∙год - на 7,2 грн;

100 кВт∙год - на 14,4 грн;

150 кВт∙год - на 29,4 грн.

 

 
Коментарі (0)