ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЗ початку року рекордна кількість блоків ТЕС одночасно вийшли в аварійний ремонт

З початку року рекордна кількість блоків ТЕС одночасно вийшли в аварійний ремонт

Держенергонагляд за підсумками проведених заходів нагляду змушений констатувати, що на багатьох ТЕС основною причиною відмов обладнання є невиконання у повному обсязі ремонтних робіт
У Держенергонагляді, за підсумками проведених заходів нагляду (контролю),  розповіли про те, що на багатьох теплоелектростанціях основною причиною відмов обладнання є невиконання у повному обсязі ремонтних робіт, про це повідомила пресслужба Держенергонагляду.
 
Зазначається, що зменшення обов’язкових, регламентованих нормативно-технічною документацією, обсягів робіт на об’єктах теплоелектричної генерації відбувається протягом останніх років. Йдеться насамперед про такі роботи як відновлення запалювальних поясів, обмуровки, ущільнення топок і газоходів котлів, заміна броні, підшипників, шестерень тощо.
 
Як наголошують в Держенергонагляді, поточний рік видався найскладнішим для теплоелектричної генерації.
 
"Рекордна кількість блоків теплових електростанцій вийшли в аварійний ремонт. За інформацією оператора системи передачі, максимально одночасно таких енергоблоків було 20, а недоотримана з них потужність сягнула 5,5 - 6,5 ГВт", - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, КП "Київтеплоенерго" через суд вимагає укладання прямих договорів з АТ "Укргазвидобування" для закупівлі газу українського видобутку.
 

Суд задовольнив заяву "Київтеплоенерго" про необхідність надання інформації від "Укргазвидобування" про собівартість газу та ціни продажу. 

 
Коментарі (0)