ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗ початку року зафіксовано понад 9 тисяч крадіжок електроенергії - ДТЕК

З початку року зафіксовано понад 9 тисяч крадіжок електроенергії - ДТЕК

З початку року фахівці компанії склали понад 9,2 тисячі актів про порушення та, відповідно, нарахували понад 11 млн кВт-год електроенергії в п’яти регіонах країни на суму понад 42 мільйонів гривень
Оператори системи розподілу "ДТЕК Мережі" з початку року зафіксували понад 9 тисяч фактів крадіжок електроенергії на 42 млн гривень, про це повідомила пресслужба компанії.
 
"З початку року фахівці компанії склали понад 9,2 тисячі актів про порушення та, відповідно, нарахували понад 11 млн кВт-год електроенергії в п’яти регіонах країни на суму понад 42 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.
 
Найбільшу кількість фактів позаоблікового споживання фахівці зафіксували у побутових споживачів – понад 6,8 тисячі. На юридичних клієнтів припадає трохи понад 2,4 тисячі фактів.
 
Найрозповсюдженішим способом крадіжки електрики є самовільне підключення до мережі (38%). Також клієнти часто зривають пломби з приладів обліку, впливають на їхню роботу за допомогою високочастотних випромінювачів, магнітів та надають некоректну інформацію про обсяги фактичного споживання.
 

Для пошуку та виявлення фактів розкрадання фахівці здійснюють періодичні перевірки, пошук самовільних підключень, ведення реєстрів порушників та їх постійний контроль, зведення балансів спожитої електроенергії, моніторинг та блокування об’яв про продаж пристроїв для зупинки лічильників. 

 
Коментарі (0)