ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗ початку війни енергоспоживання в Україні впало на 30%

З початку війни енергоспоживання в Україні впало на 30%

Споживання електроенергії в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ та окупації частини територій упало приблизно на 30%

 

Споживання електроенергії в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ та окупації частини територій упало приблизно на 30%. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмігаль, повідомляє прес-служба уряду.

“По електроенергії. Споживання впало приблизно 30%. Це дає можливість і забезпечити країну, і експортувати електроенергію до європейських країн, через що наші компанії отримують додаткові доходи та експортний виторг”, — сказав Шмігаль.

У зв'язку з цим прем'єр назвав збільшення можливостей для експорту електроенергії до країн ЄС одним із ключових пріоритетів у сфері енергетики.

"Потенціал там - сотні мільйонів доларів прибутку щорічно та зменшення залежності країн Європи від російського газу", - зазначив глава уряду.

Водночас Шмігаль нагадав, що зараз російські війська окупували Запорізьку атомну електростанцію, Каховську гідроелектростанцію, три ТЕС та близько 40% усіх об'єктів відновлюваної енергетики в Україні.

Як повідомлялося, за даними Міненерго, у 2021 році виробництво електроенергії в Україні склало 156,576 млрд кВт-год, що на 5,2% більше, ніж у 2020 році. Водночас, споживання електроенергії минулого року збільшилося на 5,7% — до 154,82 млрд кВт-год.

Експорт електроенергії склав 34,96 млрд кВт-год, що на 26,5% менше, ніж у 2020 році.

Без урахування технологічних втрат споживання електроенергії за минулий рік зросло на 6,4% (на 7,58 млрд. кВт-год) — до 125,48 млрд. кВт-год.

 

 

 
Коментарі (0)