ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ вересня тариф «Укренерго» зменшений майже втричі

З вересня тариф «Укренерго» зменшений майже втричі

Уряд зняв з «Укренерго» зобов'язання платити ДП «Гарантований покупець» компенсацію «зеленого» тарифу

Уряд зняв з «Укренерго» зобов'язання платити ДП «Гарантований покупець» компенсацію «зеленого» тарифу

Тариф НЕК «Укренерго» на передачу електроенергії з 1 вересня 2019 знижений на 195,6 грн / МВт-година - до 116,54 грн / МВт-год (без ПДВ). Про це йдеться в рішенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

В обґрунтуванні комісія зазначає, що уряд зняв з «Укренерго» зобов'язання платити ДП «Гарантований покупець» кошти для компенсації «зеленого» тарифу виробникам електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ).

Оскільки уряд уже оприлюднив постанову про коригування спеціальних обов'язків на ринку електроенергії, НКРЕКП з вересня знижує тариф «Укренерго» на передачу. Також в комісії відзначають, що з вересня постачальники електроенергії повинні враховувати новий тариф на передачу при формуванні ціни на електроенергію і здійсненні розрахунків за спожиту електричну енергію зі споживачами.

Як відомо, станом на 1 серпня НЕК «Укренерго» виплатила 454 млн грн ДП «Гарантований покупець» для компенсації витрат на покупку електроенергії поновлюваних джерел енергії за «зеленим» тарифом.

Раніше ми писали про те, що Кабмін пообіцяв знизити тарифи на електроенергію для підприємств на 21 коп. / КВт-год.

 

 
Коментарі (0)