ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ весни прогнозується сильне зниження цін на газ

З весни прогнозується сильне зниження цін на газ

Вже навесні 2022 року ціни на газ почнуть швидко падати. Але з врахуванням осінньо-зимового подорожчання його середня ціна в 2022 буде відчутно вищою, ніж в 2021

 

Вже навесні 2022 року ціни на газ почнуть швидко падати. Але з врахуванням осінньо-зимового подорожчання його середня ціна в 2022 буде відчутно вищою, ніж в 2021.

Прогноз озвучив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук на брифінгу, пише ZN. «Ми очікуємо, що протягом наступного року ціна на газ буде стрімко знижуватися після опалювального сезону», – сказав він.

З урахування високих ставок на початку року, середня ціна за підсумками наступного року складе близько 460 доларів, прогнозують в НБУ.

Середня ціна нафти марки Brent, згідно з прогнозами регулятора, становитиме у 2022 році 67 доларів за барель.

Тим часом ціни на газ у Європі зросли до 1400 доларів за кубометр після заяви нового міністра закордонних справ Німеччини проти “Північного потоку-2”.

Нагадаємо, у серпні «Газпром» різко опустив прокачування по трубопроводу «Ямал-Європа», а з вересня на 12% урізав експорт через Україну, посилаючись на необхідність поповнити російські сховища.

Через штучно створений росіянами дефіцит на ринку Європи 6 жовтня  ціна листопадового ф’ючерсу на газ вперше перевищила $1600 за тисячу кубометрів. По обіді ціна сягнула $1900.

Депутати Європарламенту закликали Європейську комісію негайно розпочати розслідування через ситуацію на газовому ринку.

Росія дала зрозуміти, що не буде поставляти в Європу додаткові обсяги газу, поки ЄС не дасть добро на запуск газопроводу «Північний потік-2».

 

 

 
Коментарі (0)