ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГІз золотовалютного резерву «викроять» кошти на газ

Із золотовалютного резерву «викроять» кошти на газ

Україна сплачуватиме борги за спожитий раніше російський газ та робитиме передоплату нових поставок із золотовалютного резерву. Таке рішення приняв Нацбанк спільно з МВФ.

Нацбанк домовився з МВФ про оплату за російський газ безпосередньо із золотовалютних резервів. Про це в ході брифінгу заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарєва, - повідомляє «УНІАН».

Зауважимо, 30 жовтня представники України, Росії та Єврокомісії підписали документи, які дозволять вирішити проблему дефіциту поставок «блакитного» палива Києву для проходження найближчого опалювального сезону.

За домовленостями, Росія повинна відновити постачання газу Україні, яке було повністю припинене в червні цього року, після того, як отримає 1,45 млрд доларів оплати в рахунок боргу за раніше поставлене паливо.

У цілому до кінця року Україна повинна перерахувати Росії 4,6 млрд доларів, 3,1 млрд з яких за раніше поставлений газ і 1,5 млрд - аванс за 4 млрд кубометрів газу, які РФ ще повинна поставити Києву.

Нагадаємо, переговори щодо врегулювання газового конфлікту Києва і Москви за посередництва Європейської комісії тривали з травня цього року і останні домовленості є лише частковим вирішенням суперечки, яку сторони сподіваються остаточно вирішити в міжнародному суді в Стокгольмі.

 
Коментарі (0)