ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗа борги потрібно платити – Близнюк

За борги потрібно платити – Близнюк

Анатолій Близнюк наполягає на необхідності термінового погашення заборгованності населення з комунальних платежів

На даний момент борг населення України з оплати послуг ЖКГ складає 9 млрд грн.

Про це сьогодні повідомив журналістам міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

При цьому очільник міністерства наголосив на терміновій необхідності погашення існуючої забороговагності. «Хотів би наголосити і звертаюсь до людей: потрібно платити за надані послуги. Ми маємо 9 мільярдів гривень заборгованості населення за отримані комунальні послуги. Якщо вони не отримані або якість їх не та, то це потрібно вирішувати згідно чинного законодавства», - сказав пан Близнюк.

Нагадаємо, Анатолій Близнюк вже повідомляв, що підприємства житлово-комунального господарства з початку 2012 року зазнали збитків більше 3 млрд грн. Найбільші збитки отримали підприємства комунальної теплоенергетики – 1,9 млрд грн та водопровідно-каналізаційного господарства – 1 млрд грн. У розрізі регіонів найбільші збитки отримали підприємства Донецької (872,3 млн грн), Луганської (305,9 млн грн), Одеської (164,7 млн грн) областей  та АР Крим (194,2 млн грн), найменші – Закарпатської (8,5 млн грн), Чернівецької (21,3 млн грн) та Сумської (29,2 млн грн) областей.

Близнюк також повідомив, що поставив завдання керівникам регіонів працювати з боржниками. Він зазначив, що дебіторська заборгованість на сьогодні складає 12,8 млрд грн. «З них 70% - 9 млрд це борги населення, 18% - 2,3 млрд грн - борги комерційних установ та 5% - 650 млн грн борги бюджетних установ», - додав він.

На уточнююче запитання про те, як міністерство планує стимулювати боржників до виплат боргів. «Жодні заходи окрім економічно-стимулюючих не будуть працювати», - зауважив міністр.

Він зауважив, що один з варіантів це перехід на адресну допомогу. «Ми пропонуємо систему стимулів, які б змушували людину самостійно, осмислено економити», - додав він.

Як повідомляла «У.К.», за даними Держстату, заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг зменшилась у серпні 2012р. порівняно з липнем на 2,6% і на кінець серпня 2012 р. становила 10,6 млрд грн, середній термін заборгованості населення за всі послуги склав 3,4 місяця. Зменшення заборгованості відбулося у всіх регіонах України, крім Львівської області.

 
Коментарі (0)