ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗа два роки Київ отримає дві нові станції метро

За два роки Київ отримає дві нові станції метро

Київський метрополітен планує відкрити дві нові станції на Сирецько-Печерській лінії до кінця 2019 року.

Після чого почнеться продовження Святошинсько-Броварській лінії в сторону Новобіличів. Про це повідомляє LIGA.net

«До кінця 2019 роки плануємо відкрити дві станції на Сирецько-Печерській лінії. Для їх обслуговування необхідно близько 50 вагонів », - сказав начальник КП« Київський метрополітен »Віктор Брагінський.

Йдеться про двох нових станціях метро в бік масиву Виноградар: «Мостицька» і «Проспект Правди». Далі гілка запланована до «Площі Тараса Шевченка». За попередніми оцінками, очікуваний пасажиропотік по станції «Проспект Правди» складе 60 000 чоловік. Це більше, ніж зараз по «Лісовий», і можна порівняти з «Вокзальної» в літній період.

«В кінці серпня проект буде переданий на експертизу, і до кінця року заплановані торги на будівництво. Хочемо почати роботи вже в 2018-м і за два роки запустити станції в експлуатацію », - заявив він.

Глава метрополітену додав, що відкриття напряму на Виноградар дозволить розвантажити потік на червоній гілці і перерозподілити навантаження зі станцій «Нивки», «Святошин», «Житомирська».

«Після цього приступимо до продовження Святошинсько-Броварській лінії в сторону Новобіличів. Зараз оголосили торги на проектування. В цьому році проведемо ТЕО, в наступному - проектування і експертизу. Запуск будівництва намічений імовірно на 2019 рік », - підкреслив Брагінський.

 

 
Коментарі (0)