ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗа лічені дні декілька ТЕС залишаться без вугілля

За лічені дні декілька ТЕС залишаться без вугілля

На складах українських теплоелектростанцій зменшуються запаси вугілля. Десь ситуація досягає критичного рівня. Так, у декількох ТЕС твердого палива залишилося на лічені дні.

На п'яти українських електростанціях запасів вугілля залишилося на кілька діб. Про це повідомляє прес-служба «Укренерго».

Зокрема, зазначається, що мова йде про Зміївську, Вуглегірську, Луганську, Придніпровську та Криворізьку ТЕС.

«Особливо складна ситуація із забезпеченням вугілля на Зміївській, Вуглегірській, Луганській, Придніпровській та Криворізькій ТЕС, де запаси палива забезпечать роботу до 4 діб», - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, за даними «Укренерго», запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій з 24 листопада по 2 грудня знизилися на 23,7% - до 1,346 млн тонн з 1,765 млн тонн.

«За першу добу грудня зі складів було відібрано 30,8 тис. тонн вугілля», - наголошується в повідомленні.

Як відомо, в Україні вже почалися віялові відключення електроенергії. Вони пов'язані з дефіцитом вугілля енергетичних марок на складах ТЕС через військові дії на Донбасі, а також і з зупинкою на ремонт третього енергоблоку Запорізької АЕС.

Україна думала покрити дефіцит вугілля імпортом з ПАР і Росії, але перші відмовилися від співпраці після втручання прокуратури, а другі гальмують поставки. За словами екс-Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана, імпорт з Росії зараз здійснюється з деякими проблемами. Якась частина вугільної продукції випускається, якась - гальмується без причин, тобто, здійснюється неритмічно.

 
Коментарі (0)