ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗа місяць виручка українських ТЕС зросла на 20%

За місяць виручка українських ТЕС зросла на 20%

У липні тариф ТЕС зріс на 6,5%, а тариф Укргідроенерго на 72%. При таких обсягах зростання виробництва товарної продукції тариф мав би зменшуватись, оскільки 20%-30% затрат - постійні і не залежать від обсягу виробітки електроенергії

Через збільшення виробітку товарної продукції і теплової генерації, виручка теплоелектростанцій зросла на 20% у порівнянні з червнем та на 36% у порівнянні з травнем.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив колишній член НКРЕКП Андрій Герус.

За його словами у липні тариф ТЕС зріс на 6,5%, а тариф Укргідроенерго  на 72%.

 

«Як і прогнозував, тариф для теплової генерації у липні виріс: +6,5% до червня і склав 1,056 грн. Оскільки у теплової генерації збільшився і виробіток товарної продукції, то виручка ТЕС зросла аж на +20% у порівнянні з червнем та +36% у порівнянні із травнем», - прокоментував Герус.

 

Герус також додав, що при таких обсягах зростання виробництва товарної продукції тариф мав би зменшуватись, оскільки 20%-30% затрат - постійні і не залежать від обсягу виробітки електроенергії.

«Роттердам+» та «додаткові чайові» у дії. І схоже, добровільно від них не відмовляться. У той же час склади тримають на мінімальному рівні, демонструючи, що без компанії яка контролює понад 70% ринку вугілля (мова йде про ДТЕК, - ред), зиму не пройдемо», - додав він.

На сьогодні тариф Укргідроенерго, що виріс на 72% і досягнув 1,13 грн є найбільший за всю історію.

Варто зазначити, що через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне «Центренерго», стали продавати електроенергію на 15-20% дорожче.

 

 
Коментарі (0)