ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗа підпал торфовищ ввели відповідальність

За підпал торфовищ ввели відповідальність

Новий закон був прийнятий у Верховній Раді. Так, згідно з документом, за який проголосували 328 народних депутатів, за випалювання захисних лісових смуг і торфовищ тепер вводиться адміністративна відповідальність

Новий закон був прийнятий у Верховній Раді. Так, згідно з документом, за який проголосували 328 народних депутатів, за випалювання захисних лісових смуг і торфовищ тепер вводиться адміністративна відповідальність. Відомо, що раніше в проекті закону була пропозиція встановити кримінальну відповідальність за такий злочин.

Тепер, за випалювання полезахисних лісових смуг, захисних лісових насаджень вздовж берегів річок, каналів, на смугах відводу автомобільних доріг, залізниць та інших захисних лісових насаджень передбачається накладення штрафу на громадян від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 900 до 1 260 неоподатковуваних мінімумів.

Також, штраф в розмірі 180-360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (посадових осіб - 900-1 260) пропонується стягнути за знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях водного фонду.

У разі випалювання торфовищ, в тому числі осушених, також передбачається штраф в розмірі 180-360 неоподатковуваних мінімумів.

Нагадаємо, що 2700 людей вже евакуйовано з півдня Франції через недавно пожежі, що почалася. Пожежа почалася у міста Мартіг, що в Буш-дю-Рон біля Середземного моря.

Раніше повідомлялося, що в Польщі пожежа розкинувся на 6 тис. Гектарів національного парку Бебжанскій, який є найбільшим в країні. 

У відомстві заявили, що частина пожеж відбувається на торфовищах, і там вогонь може довго тліти і підніматися над землею через пориви вітру. Напередодні вогонь в деяких місцях вдалося взяти під контроль, але скільки ще часу може тривати гасіння - поки невідомо. 

 
Коментарі (0)