ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЗа програмою "єОселя" дозволять купувати не лише квартири

За програмою "єОселя" дозволять купувати не лише квартири

За державною програмою іпотечного кредитування "єОселя" можна буде придбати не лише квартири, а й приватні будинки, дуплекси та таунхауси

 

За державною програмою іпотечного кредитування "єОселя" можна буде придбати не лише квартири, а й приватні будинки, дуплекси та таунхауси. Відповідні зміни до постанови ухвалив Кабінет міністрів, повідомляється на сайті "Укрфінжитла".

Українці у такий спосіб зможуть придбати житлові будинки, яким не більше трьох років. Нормативна площа для них: 62,5 кв. метра для однієї особи плюс 21 кв. метр кожного наступного члена сім'ї. У той же час, дачні та садові будинки недоступні для придбання за допомогою "єОселі".

Крім того, ухвалені урядом зміни розширюють можливості вибору житла для ветеранів війни, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їхніх сімей. Вони матимуть змогу придбати квартиру під 7% річних.

Як повідомлялось, українська влада має намір залучити додаткове фінансування програми пільгового іпотечного кредитування "єОселя" за рахунок інвестицій від міжнародних фінансових організацій.

Зокрема, уряд запропонував Світовому банку розглянути можливість надання додаткового фінансування у вигляді гарантій "Українській фінансово-житловій компанії" для отримання ліквідності на внутрішньому ринку від міжнародних банків, що працюють в Україні.

 

 

 
Коментарі (0)