ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗа програмою "єОселя" видано кредитів уже на 10 млрд грн

За програмою "єОселя" видано кредитів уже на 10 млрд грн

2024 року за програмою "єОселя" українцям видали кредитів уже на 10 млрд грн – Мінекономіки

 

Кредити дають під 3% і 7%

З початку 2024 року за програмою пільгового кредитування "єОселя" українцям видали кредитів на суму 10 млрд грн. Про це 19 серпня поінформувало Міністерство економіки України з посиланням на заступника міністра Андрія Телюпу.

"З початку 2024 року за програмою доступних кредитів "єОселя" видано 5896 кредитів на 10 млрд грн. Пільговий кредит із процентною ставкою у 3% можуть отримати військовослужбовці ЗСУ за контрактом, вчителі, медики й науковці. Для інших категорій громадян процентна ставка складає 7%", – ідеться в повідомленні.

За даними відомства, лише за останній тиждень кредити на придбання житла на 276 млн грн отримало 163 українські родини.

"На вторинному ринку придбали житло 115 українців, на первинному ринку – 48, з яких 15 об’єктів перебувають на стадії будівництва. Усього за весь час дії програми доступного кредитування кредити отримали 12 221 родина на суму понад 19,4 млрд грн", – пояснили в Мінекономіки.

Програму доступної іпотеки "єОселя", яку ініціював президент України, у жовтні 2022 року запустив уряд. Її модернізували й адаптували до потреб воєнного часу.

Спочатку учасниками програми були військовослужбовці за контрактом, силовики/правоохоронці й члени їхніх сімей, а також працівники державного й комунального секторів – медики, освітяни, науковці. Для них передбачено пільгові умови позики – кредит під 3% до 20 років із початковим внеском від 20%.

У програмі бере участь низка українських банків.

 

 

 

 
 
 
 
 
Коментарі (0)