ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЗа рік в Україні ліквідували 40% стихійних звалищ

За рік в Україні ліквідували 40% стихійних звалищ

З початку роботи інтерактивної Екокарти звалищ (www.ecomapa.gov.ua), яку Мінприроди запустило в вересні 2016 надійшло понад 1500 повідомлень про виявлені місцях скупчення відходів

З початку роботи інтерактивної Екокарти звалищ (www.ecomapa.gov.ua), яку Мінприроди запустило в вересні 2016 надійшло понад 1500 повідомлень про виявлені місцях скупчення відходів. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він зазначив, що більшість повідомлень стосувалася стихійних звалищ.

"Більше 1500 українців поінформували нас про нелегальних звалищах і їх місцезнаходження. Були випадки, коли громадяни повідомляли нам про легальних звалищах, про які нас вчасно не поінформували місцеву владу. Дуже важливо, що громада підтримала цей сервіс і стала на захист навколишнього середовища. Тільки за цей рік під нашим контролем органи місцевого самоврядування ліквідували близько 40% таких звалищ ", - зазначив міністр.

Найбільше сміттєзвалищ було ліквідовано органами місцевого самоврядування в Київській, Харківській, Миколаївській та Черкаській областях.

Менше повідомлень про виявлені звалищах надійшло з Івано-Франківської, Рівненської та Чернівецької областей.

Нагадаємо, електронний сервіс «Ecomapa.gov.ua» включає інтерактивну карту смітників України і мобільний додаток з функцією онлайн оповіщення про виявлені звалищах. Додати інформацію про звалище може будь-який громадянин України. Для цього досить зайти на сайт, зареєструватися і направити звернення.

Також електронний сервіс включає мобільний додаток на базі декількох програмних систем, який дозволяє кожному громадянину України сфотографувати будь-яку звалище і відправити фото на веб-портал Мінприроди.

Отримана інформація оперативно обробляється модератором і наноситься на карту. У свою чергу, Мінприроди направляє отриману інформацію в органи місцевої влади з вимогою їх ліквідувати. Кожен громадянин може бачити процес усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатками.

 

 
Коментарі (0)