ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗа субсидіями звернулось понад чверть мільйона жителів Київщини

За субсидіями звернулось понад чверть мільйона жителів Київщини

З початку 2016 року за субсидіями на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг звернулось понад 270 тисячі осіб.

З початку 2016 року за субсидіями на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг звернулось понад 270 тисячі осіб. Це на 35% більше, ніж минулого року. 

Про це повідомив депутат Київської обласної ради Вячеслав Соболєв, йдеться у повідомленні УНН.

Зокрема , за словами Соболєва більшість громадян, які звертаються за такими субсидіями, проживають у міських поселеннях.

«За 10 місяців поточного року загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг становила 150 млн грн. Це у 5 разів більше, ніж минулого року. Цього року збільшено майже удвічі й розмір субсидій. Зараз на одне домогосподарство виділяється 462 грн», - повідомив депутат.

Одночасно майже 10 тисяч господарств отримують субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого і рідкого палива, розповів депутат.

«Загальна сума призначених субсидій цього виду у звітному періоді становила 18,6 млн грн. Більшість отримувачів такого виду субсидій проживають у сільській місцевості», - зазначив Соболєв.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив 12-місячну розстрочку для громадян, які не отримують субсидії, на сплату комунальних послуг. Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду 19 жовтня.

 

 
Коментарі (0)