ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗа субсидіями звертається все менше українців

За субсидіями звертається все менше українців

У першому півріччі допомогу держави отримували 2,8 мільйона сімей

У першому півріччі допомогу держави отримували 2,8 мільйона сімей

З січня по червень 2019 року заяву на отримання субсидій написали 2,34 мільйона українських сімей. Це на 38,2% менше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Такі дані наводить державна служба статистики в свіжому звіті.

При цьому, додають дослідники, за рахунок обробки раніше поданих прохань, а також переоформлення допомоги на новий термін, кількість одержувачів пільг за рік збільшилася на 38,4% до 2,8 млн домогосподарств. Кожна з них в середньому отримувала 327,4 грн. допомоги щомісяця, на що держава з початку року витратило 916,9 млн. грн.

У Держстаті також підрахували, що в червні заяву на отримання допомоги подали 168,5 тис. Сімей. А середній розмір субсидії в порівнянні з минулого місяця зріс на 15,6% до 116,4 грн.

Відзначимо, що пік подачі заяв в нинішньому році припав на травень. Що було викликано черговим етапом підвищення цін на газ для населення. За місяць українці подали 1,4 млн. Прохань, що можна порівняти з традиційними сплесками напередодні опалювального сезону.

У червні найбільшу середню субсидію отримували жителі Києва (308 грн.), А також Житомирської області (264 грн.).

Найскромніші пільги отримували жителі Черкаської області - в середньому всього 54 грн. на сім'ю.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Липня 2019 p. 21:26
Субсидії давно вже відмінили. Тобто, та невелика компенсація знецінення національних грошей, що надавалась через субсидії, вже більше року як фактично відмінена. Натомість побільшало різноманітних публікацій на тему субсидій для того, щоб створити враження, наче вони і досі є.