ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗа тиждень борг підприємств перед Нафтогазом зменшився на 2,4%

За тиждень борг підприємств перед Нафтогазом зменшився на 2,4%

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за використаний природний газ зменшилась на 819 млн грн (2,4%) та складає 33.2 млрд грн

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» за використаний природний газ порівняно з минулим тижнем зменшилась на 819 млн грн.

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за використаний природний газ зменшилась на 819 млн грн (2,4%) та складає 33.2 млрд грн. Заборгованість регіональних газопостачальних підприємств зменшилась на 645 млн грн (2,2%) та складає 28.5 млрд грн.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Нафтогаз України».

«Станом на 23 січня 2018 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 33.2 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 819 млн грн (2,4%)», - повідомляє прес-служба компанії.

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить 80% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 12%, борг прямих промислових споживачів — близько 8%.

Заборгованість ПАТ Київенерго за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 282 млн грн (7%). Сумарна заборгованість Київенерго складає 3768 млн грн. 

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, складає близько 26.5 млрд грн, з них за 2017 р. — 11.3 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість зменшилась на 745 млрд грн (2,7%). 

В порівнянні з минулим тижнем заборгованість прямих промислових споживачів не змінилась та складає близько 2 812 млн грн.

Регіональні газопостачальні підприємства заборгували компанії близько 28.5 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість по цій категорії підприємств-боржників зменшилась на 645 млн грн (2,2%).

 

 
Коментарі (0)