ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗа житлові субсидії візьмуться правоохоронці

За житлові субсидії візьмуться правоохоронці

Уряд підозрює органи місцевого самоврядуванн6я та окремих посадових осіб на місцях у саботуванні механізму надання субсидій на ЖКП. Тож, виявленням таких фактів порушень буде займатись СБУ та МВС

Службі безпеки України та Міністерству внутрішніх справ доручено виявити факти не виконання органами місцевого самоврядування плану оформлення субсидій населенню. Відповідне доручення відомствам дав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

«Ці люди позбавлені можливості отримати 500-1000 гривень. Тобто в людей з кишені витягнули сотні гривень», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Крім цього, чиновник підозрює окремих посадових осіб на місцях у саботажі системи субсидіювання: «В окремих містах органи місцевої влади умисно витягують з кишень українців гроші, які державний бюджет дав для компенсації. Але громадяни їх не можуть отримати, тому що не оформлена субсидія».

Також, Прем’єр навів приклади таких областей – Херсонська, Сумська, Харківська та Запорізька.

«Я це розцінюю як саботаж, диверсію і боротьбу проти громадян країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, усі подані заяви на отримання житлової субсидії будуть розглянуті та оброблені протягом двох тижнів. Контролювати процес надання пільг на «комуналку» будуть особисто голови ОДА.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
31 Липня 2015 p. 19:15
Імітація вищими посадовими особами невдоволення роботою нижчих -- це зараз дуже поширене явище. Але оскільки це лише імітація, ніякого виправлення допущених нижчими посадовими особами порушень не передбачається. Навпаки, в процесі розслідування роботи порушників ці самі порушення швидче будуть поглиблюватись, поширюватись та легалізуватись.
Коля Пухов
02 Серпня 2015 p. 19:10
Багато українців взагалі не мають ні пенсії, ні зарплати -- звільнені з роботи ще режимом Януковича у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ,-- живуть по декілька років випадковими підробітками та за рахунок допомоги від інших членів сім"ї. І немає їм ні пільг, ні субсидій.